Pictura abstracta este libertatea de a intelege ce simti!
Pictura abstracta este libertatea de a intelege ce simti
Se spune ca arta incepe acolo unde se termina tehnica. Daca ai curajul de a privi dincolo de tehnica si dincolo de imaginile care redau realitatea cu acuratete fotografica, inseamna ca esti pregatit pentru pictura abstracta.
Abstractul cu siguranta l-ai intalnit in muzica, in care la o arie muzicala interpretata, de exemplu „Vantul”, nu te astepti sa auzi vantul cum suiera pentru a obtine sonoritatea reala a vantului ci vei auzi note muzicale care prin forta si tonalitatea lor te conduc cu gandul la vant.
La fel cum muzica este formata din note, pictura este formata din culori si astfel si ei ii este permis sa abstractizeze si anume sa trezeasca o emotie fara suportul realitatii exacte.
Abstractul a reusit sa raspunda la intrebarea „Oare obiectele aflate in tablou sunt cumva piedici in fata culorilor si culorile pot exprima ele insele emotii fara suportul unor forme? Da, orice reprezentare ar atenua forta cu care culorile impresioneaza.
De exemplu o plansa verde crud te va duce intotdeauna cu gandul la verdele ierbii. Verdele crud nu mai are nevoie de fire de iarba atasate. Impresia de iarba e coplesitoare si orice reprezentare ar duce la o atenuare a impresiei.
In pictura abstracta culoarea vorbeste si te cheama, deci nu poti sa nu-i raspunzi.
Pictura abstracta inseamna libertatea privitorului de a intelege ceea ce el doreste, inseamna libertatea de a satisface propriile cerinte in materie de imagine perceputa, inseamna libertatea de a vizualiza ceea ce simte fiecare privitor.
Pictura abstracta este bucuria de a trai liber de restrictii, rigurozitati si constrangeri.
Traieste liber inconjurat de culoare!
Alege pictura abstracta!
Alege Tablouri Abstracte!
Ioan Slavici
„Opera de arta este intotdeauna o iluzie intrupata.”
„Pictura buna este nobila si cucernica prin ea insasi, caci printre intelepti nimic nu tinde sa inalte mai mult sufletul sau sa-l ridice spre adoratie decât dificultatea acelei perfectiuni care se apropie de divinitate si devine una cu ea.” – Michelangelo
„Fiecare om ar trebui sa asculte putina muzica, sa citeasca putina poezie si sa priveasca o pictura frumoasa in fiecare zi din viata sa, astfel incât ingrijorarile lumesti sa nu-i oblitereze simtul frumosului pe care Dumnezeu l-a implantat in sufletul uman.” – Goethe
Lasă un răspuns