Feng Shui este arta de a trăi în armonie cu mediul înconjurător.
Feng Shui este arta de a trăi în armonie cu mediul înconjurător.
Cu siguranță ai simţit, când ai vizitat un loc, că acel loc te atrage, că în acel loc te simţi bine dar fără să gaseşti in acel moment o explicaţie. Pur şi simplu iţi crează acel confort de care ai nevoie.
- Cauţi o casă nouă şi, după ce vezi o mulţime de locuri, păşeşti într-una care îţi place pe loc.
- Locuieşti în acelaşi loc de ani de zile şi într-o zi hotărăşti, pe neaşteptate, că locuinţa trebuie redecorată complet.
- Această sensibilitate naturală face parte din moştenirea ta nepreţuită ca om. Este un instinct care poate fi dezvoltat şi stimulat.
- Totodată iţi doresti să ai confortul pe care-l cauţi, să ai o viaţă fericită, plină de succese şi de armonie.
- Pentru a reuşi să schimbi în bine tot ce te înconjoară, merită să cercetezi tot ceea ce te poate ajuta să atingi aceste ţeluri.
O cale de a învaţa cum să o faci este arta si filosofia Feng Shui.
Feng Shui este vechea artă chineză de a trăi în armonie cu mediul înconjurător, artă care îşi are începutul cu cel puţin 5000 de ani în urmă. Dar mai este şi o ştiinţă cu posibilitatea de diagnostic, formule matematice şi terminologie specializată.
Arta este înrădăcinată in extraordinarasensibilitate faţă de natură. Această afinitate pentru lumea naturală se reflectă în cele două ideograme chineze care îi alcătuiesc numele: Feng Shui. Sensul literal al cuvintelor Feng Shui este „Vânt şi apă”.
“Vântul şi apa” sunt două dintre formele fundamentale ale energiei vieţii. Ştim din experienţa proprie cât de importante sunt amândouă pentru noi. Fără aer, am muri în câteva secunde. Deşi putem trăi săptămâni întregi fără mâncare, fără apă am pieri îndată. În Feng Shui, ideogramele Vânt şi Apă au şi un înţeles mai larg, deoarece, atât separat, cât şi împreună, ele simbolizează manifestări ale mişcării energetice.
O dată ce începem să vedem lumea în acest fel, putem privi mediul înconjurător şi caracteristicile lui într-o lumină complet diferită.
O dată cu contemplareaşi exploarareauniversului natural, practicienii Feng Shui au făcut descoperiri din ce în ce mai subtile, de natură atât filosofică, cât şi practică. Ei au putut să identifice căile în care se manifestă energia naturală din jurul lor şi felul în care îi afectează aceasta. Această informaţie a putut fi utilizată apoi pentru întemeierea de amplasări favorabile aşezărilor omeneşti şi stabilirea confluenţei de forţe prielnice pentru o viaţă sănătoasă şi armonioasă.
Astăzi suntem, mai mult ca oricând, conştienţi de efectele pe care le are mediul asupra noastră. Utilizarea Feng Shui are sens în dorinţa de a îmbunătaţi mediul în care trăim zilnic, oferindu-ne posibilitatea de a petrece împreună cu cei dragi o viaţă plină de armonie, echilibru şi succes.
Cu ajutorul Feng Shui dorim să atragem cât mai multă energie pozitivă în casele noastre şi la locurile noastre de muncă. Tot ceea ce este frumos în natură precum şi orice lucru perfect făcut degajă energie Ch’i pozitivă.
- De exemplu: un sculptor care reuşeşte să sculpteze în marmură o figurină excepţională, un fotograf care prinde pe peliculă un apus de soare măreţ, un patinator care execută un program fără greşeală, un pictor care picteaza un tablou, toti sunt creatori de ch’i.
Dictionar:
- Ch’i – este forţa universală a vieţii.
- Shar – acea linie virtuala care determina o energie negativa aducatoare de necazuti si ghinion. Shar poate fi creat de linii drepte sau de unghiuri ascutite indreptate spre ceva. De exemplu o alee perpendiculara pe intrarea unei case creaza o „sageata otravita” (shar) pentru tot ce se afla pe acea directie.
Remediu Feng Shui – diferite metode de eliminare a shar-ului, anularea lui si deci remedierea dezechilibrelor. Cel mai simplu mod de a combate energia negativa este prin a o face sa dispara in mod simbolic. Pentru aceasta exista remedii pentru orice problema. Remediile vor favoriza circulatia Ch’i.
Îţi doresc să ai viaţa plină de lumină, iubire şi armonie!
Lasă un răspuns