Get Adobe Flash player

... despre Masterfranciza

 


 

1. Ce inseamna Masterfranciza Startonight?

Masterfranciza Startonight reprezinta obtinerea dreptului de reprezentare a companiei noastre pe teritoriul unei tari. Intr-o tara poate activa un singur masterfrancizat. Orice alta cerere (de produse sau afacere) din tara respectiva va fi directionata catre Masterfrancizatul care o detine.


2. Care sunt avantajele obtinerii unei Masterfrancize Startonight?

In primul rand oportunitatea de a vinde un concept nou, inovator pe o piata virgina, fara concurenta unde singurul obstacol va fi explicarea acestui concept. Pe langa aceasta obtineti si afacerea "la cheie" cu toate informatiile si instrumentele necesare pentru a reusi cu eforturi minime.


3. Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru achizitionarea unei Masterfrancize Startonight ?

Exista un cumul de criterii pe care trebuie sa le indeplineasca un candidat in vederea calificarii pentru obtinerea Masterfrancizei. Este important sa dovedeasca o buna cunoastere a pietei respective, a poporului, traditiilor religioase, culturale, conditiile socio-economice specifice,  sa dovedeasca calitati manageriale si de comunicare precum si faptul ca pot sustine financiar afacerea in primele sase luni de functionare.

4. Care sunt etapele de inceput in cazul in care sunt acceptat pentru obtinerea dreptului de Masterfranciza?

Dupa semnarea contractului de Masterfranciza  si achitarea taxei va fi stabilita strategia de abordare a pietei in care veti activa. Pentru a intelege mai bine afacerea Startonight o vom compara cu o autostrada cu 8 benzi pe sens.  Benzile pot fi: vanzare de francize pe regiuni, orase; vanzarea produselor catre francizati; catre dealeri; negocierea si vanzarea de produse catre marile retele de magazine (bricolaj, supermarketuri, hypermarketuri, etc.); oferirea de servicii speciale pe categorii (hoteluri, cluburi, institutii, cladiri rezidentiale, personalizare produse etc.); realizarea unei echipe de vanzari pe categorii (produse pentru copii, cadouri, constructii, decoratiuni, semnalistica, divertisment, artistic, materiale promotionale, etc.); productia de noi produse sub marca Startonight, produse cu desfacerea asigurata catre toata reteaua internationala a companiei, etc.


5. Trebuie sa merg pe toate benzile acestei "autostrazi" de la inceput?

Un alt argument in favoarea reusitei afacerii noastre este acela ca nu va obligam sa faceti toate aceste lucruri, ci doar va recomandam. Pe aceasta autoastrada puteti merge pe una, doua sau pe toate benzile, cu viteza cu care doriti. Acestea vor fi deciziile dumneavoastra deoarece veti folosi resursele si informatiile proprii si veti avea tot interesul sa reusiti. Consideram ca primul pas si foarte important este realizarea unui showroom (de preferat in capitala tarii) unde puteti face prezentari in vederea vanzarii de francize. In paralel poate fi demarata strategia de marketing in vederea implementarii graduale a brandului pe piata targetata (prezentarea pe internet prin mijloacele specifice, campanii de email, prezentarea si introducerea catre marile retele de distributie, etc.).


6. Cum este calculata taxa de Masterfranciza?       

Taxa de Masterfranciza este calculata demografic. Pentru informatii suplimentare completati Formularul pentru Masterfrancizat.

 

7. Care este investitia totala pentru a derula operatiunile de inceput al afacerii pentru primele 6 luni?

Pentru a putea calcula costurile aproximative descarcati Fisa Investitionala Masterfranciza.


8. Care este durata contractului de Masterfranciza Startonight?

Durata licentei este de 5 ani (contractul poate fi reinnoit fara taxe suplimentare o data la 5 ani).


9. Daca primesc comenzi dintr-o alta tara, unde nu exista o Masterfranciza Startonight, cum procedez?

Daca este vorba de comenzi de produse sau servicii, le puteti onora fara probleme, cu mentiunea ca fiecare produs trebuie sa aiba eticheta tradusa in limba tarii unde este vandut. Daca aveti o solicitare pentru dezvoltarea afacerii dintr-o alta tara, atunci il veti indruma catre sediul central al companiei din Romania. In conditiile in care, ca urmare a acestei solicitari, va fi semnat un nou contract de Masterfranciza Startonight, dumneavoastra veti primi un procent de 50% din taxa de franciza neta incasata, aferenta contractului respectiv. Aceasta suma o veti primi in marfa, solutii sau materiale publicitare.


10. In cat timp imi pot recupera investitia?

In mod normal, daca urmati recomandarile specialistilor nostri, ar trebui sa va recuperati investitia intr-o perioada de 6-15 luni. Acest lucru depinde insa foarte mult si de abilitatile dumneavoastra precum si de dorinta de a avea succes. Din statisticile noastre va putem spune ca 60 % din Masterfrancizati isi recupereaza investitia in primele sase luni de activitate.


11. Care sunt cele mai eficiente metode de promovare?

Pentru inceput va recomandam participarea la expozitiile specializate de francize din tara dumneavoastra precum si promovarea in mediul online pe site-urile specializate. In acest mod puteti expune cu usurinta conceptul Startonight unui public cunoscator al sistemului de franciza, avand astfel oportunitatea acoperirii rapide a teritoriului. Este foare eficienta si calea clasica TV, radio, indoor, outdoor, etc. insa pe aceasta o recomandam cand aveti acoperire nationala pentru a putea onora comenzile in scurt timp.


12. Unde sunt fabricate produsele pe care le voi comercializa?  Puteti asigura orice cantitate solicitata?

Toate produsele sunt realizate in Europa. Pentru a vedea locul de productie al fiecarei categorii consultati Harta de productie. Capacitatile de productie pot asigura cererile in continua crestere. Putem fabrica unul, doua sau toate produsele si in tara dumneavoastra daca acest lucru este necesar si daca sunt mentinute costurile de productie, calitate, etc.


13. Am nevoie de un depozit, de masini? Cati angajati imi trebuie pentru inceput?
In mod normal totul va fi simplu din punct de vedere organizatoric. Puteti avea un sediu de unde sa organizati si livrarile dar puteti apela si la o companie specializata in astfel de operatiuni. Afacerea va functiona in modul standard, in plus veti avea nevoie doar de infiintarea unui departament de francize, departament care pentru inceput va avea nevoie de o persoana cu foarte bune abilitati de negociere (persoana aceea puteti fi si dumneavoastra la inceput). Ideal va fi sa puteti face fata oricarei solicitari, in orice moment, atat de produse, cat si de informatii.


14. Am vazut ca sunt multe servicii speciale pe care le voi putea asigura. Cum si cand voi invata tot ce trebuie facut?

Fiind o afacere in permanenta evolutie, trainingul depaseste limita primei luni in care va veti acomoda cu metodele operationale specifice, trainingul desfasurandu-se pe toata durata contractului. Va vom recomanda metode de gasi parteneri (francize si dealeri) care sa preia partea de vanzare catre clientul final. Veti avea toate informatiile si suportul pentru a face corect trainingul la randul dumneavoastra catre acestia.


15. Cine se ocupa de transport?

Transportul din Romania catre oricare Masterfrancizat este ordonat si suportat de catre acesta din urma. Transportul de la Masterfrancizat la oricare Francizat este ordonat si suportat de catre cel din urma. Transportul de la Francizat catre Dealeri este ordonat si suportat de cei din urma.


16. Care este pretul meu de achizitie si care sunt preturile cu care vand eu catre Francizati si Dealeri?

Pentru a obtine Oferta Startonight  completati Formularul de Masterfrancizat, completand cu "DA" sectiunea "Vreau sa primesc Oferta Startonight pe mail". Adaosul mediu recomandat pentru un Masterfrancizat este de 40 - 50 %. De la lista de preturi astfel creata francizatii vor primi un discount de 10 % iar dealerii vor avea un pret de achizitie cu 10% mai mare fata de lista de preturi.


17. Ce obtin odata cu achizitionarea Masterfrancizei Startonight?

Unul din principiile referitoare la sistemul de franciza Startonight este acela ca din orice taxa de Masterfranciza sau franciza achitata francizatul respectiv primeste marfa si materiale publicitare la alegere in procent de 25%.


18. Cum se calculeaza taxa de franciza pentru un teritoriu, oras?

Taxa de franciza este raportata tot la numarul de locuitori, fiind de 10.000 euro / 300.000 locuitori. Daca un oras are 1 milion de locuitori taxa va fi de 20.000 euro (deoarece am aplicat si aici principiul "a doua franciza este jumatate").


19. Am vazut ca in fiecare tara exista doua site-uri Startonight si Startoshop. Care este rolul acestora?

Startonight-ul este site-ul de prezentare generala a brandului, a conceptului iar Startoshop-ul este site-ul de vanzare online, cu preturile de vanzare pentru clientul final in fiecare tara. Nu este obligatorie prezenta tuturor produselor Startonight pentru vanzare, in functie de specificul fiecarei tari (in tarile musulmane nu este recomandat sa existe tablouri cu icoane...). Pot fi introduse in plus anumite modele specifice tarii respective.


20. Exista acelasi pret de vanzare in toate tarile?

Exista un pret mediu recomandat insa pot aparea mici diferente (max. 10%) datorita costurilor diferite de transport si taxe vamale (acolo unde exista).


21. Care este diferenta intre Francizat si Dealer?

Intr-un anumit teritoriu, oras poate exista un singur Francizat care poate avea, la randul lui, mai multe contracte cu diversi colaboratori (Dealeri). Adaosul unui Francizat este de 67 % iar al unui Dealer 37 %, ambii vanzand cu acelasi pret in piata (cel de pe Startoshop). Francizatul beneficiaza de solutiile Startonight si poate presta toate serviciile speciale prezente si viitoare ale companiei. Dealerul poate gasi clienti pentru prestarea acestora insa vanzarea va fi efectuata de catre Francizat.

 

22. De unde am garantia ca nu va vinde si alt Masterfrancizat sau Francizat in teritoriul meu?
Fiecare Masterfrancizat, Francizat sau Dealer are o zona clara de activitate. In conditiile in care isi depaseste aceasta zona risca sa isi piarda dreptul contractual de Franciza, in conditiile in care acest lucru este demonstrat.

 

 

                       "Nu este raspunsul cel care lumineaza, ci intrebarea."  Eugen Ionescu