Get Adobe Flash player

Intrebari frecvente despre Franciza

 1. Ce inseamna franciza Startonight?

Prin achizitionarea unei francize Startonight veti putea avea o afacere profitabila si testata care va ofera avantajul de a comercializa produsele noastre exclusiv in zona dumneavoastra de activitate. Alaturi de specialistii nostri veti fi invatat pas cu pas cum trebuie condusa o afacere deja ''rulata'' , cu riscuri investitionale mici. Franciza companiei Startonight ofera un pachet complet si complex de activitati ce pot fi desfasurate simultan sau selectiv, activitatea principala constand in comercializarea produselor Startonight, activitatea secundara constand in prestarea de servicii specifice Startonight .


2. Care sunt avantajele obtinerii unei francize Startonight?
 

In primul rand oportunitatea de a vinde un concept nou, inovator pe o piata virgina, fara concurenta unde singurul obstacol va fi explicarea acestui concept. Pe langa aceasta obtineti know-how complet si asistenta permanenta, cu toate informatiile si instrumentele necesare pentru a reusi cu eforturi minime.


3. Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru achizitionarea unei francize Startonight?

Pentru a reusi sa implementeze cu succes afacerea in teritoriul desemnat, viitorul francizat trebuie sa faca dovada unor reale calitati manageriale si de comunicare precum si dovada faptului ca pot sustine financiar afacerea in primele sase luni de functionare.


4. Care sunt etapele de inceput in cazul in care sunt acceptat pentru obtinerea dreptului de franciza?

Dupa semnarea contractului de franciza aveti mai multe cai de a demara activitatea: oferirea de produse si servicii speciale atat prin abordare directa cat si prin realizarea unei echipe de vanzari pe categorii (hoteluri, cluburi, institutii, cladiri rezidentiale, produse pentru copii, cadouri, constructii, decoratiuni, semnalistica, divertisment, artistic, materiale promotionale,personalizare produse, etc.). Pentru a prezenta in conditii optime conceptul Startonight va recomandam sa amenajati un showroom intr-o locatie cu vad comercial. In cazul in care nu aveti posibilitatea amenajarii unui astfel de showroom propriu, puteti amenaja un showroom in colaborare cu unul din dealerii dumneavoastra.

 


5. Am citit despre posibilitatea realizarii de noi produse. Daca am o idee noua pentru un nou produs, il putem produce?

Da. In plus va acordam tot sprijinul in toate fazele realizarii acestui produs. In conditiile in care pretul pentru clientul final este accesibil, calitatea la standarde europene, produsul nu intra in zona de kitch si vine sa intareasca gama Startonight atunci totul devine simplu. Veti putea astfel beneficia de reteau noastra internationala pentru desfacerea produsului respectiv.

6. Cum este calculata taxa de franciza?

Taxa de franciza este calculata demografic (suma fixa raportata la 300.000 locuitori). Pentru informatii suplimentare completati Formularul pentru francizat.


7. Care este investitia totala pentru a derula operatiunile de inceput al afacerii pentru primele 6 luni?

Pentru a putea calcula costurile aproximative descarcati Fisa Investitionala Franciza.

 

8. Care este durata contractului de franciza Startonight?

Durata licentei este de 5 ani (contractul poate fi reinnoit fara taxe suplimentare o data la 5 ani).

 

9. Daca primesc comenzi dintr-o alta regiune, unde nu exista o franciza Startonight, cum procedez?

Daca este vorba de comenzi de produse sau servicii le puteti onora fara probleme. Daca aveti o solicitare pentru franciza, atunci il veti indruma catre Masterfrancizat. In conditiile in care, ca urmare a acestei solicitari, va fi semnat un contract de franciza Startonight, dumneavoastra veti primi un procent de 15% din taxa de franciza neta incasata, aferenta contractului respectiv. Aceasta suma o veti primi in marfa, solutii sau materiale publicitare. Cu accepul Masterfrancizatului puteti avea si Dealeri in alte regiuni vecine unde nu exista inca francize.

 

10.  In cat timp imi pot recupera investitia?

In mod normal, daca urmati recomandarile specialistilor nostri, ar trebui sa va recuperati investitia intr-o perioada de 6-8 luni. Acest lucru depinde insa foarte mult si de abilitatile dumneavoastra precum si de dorinta de a avea succes.


11. Care sunt cele mai eficiente metode de promovare?

Cel mai eficient marketing in teritoriu este realizat de produs. Spre exemplu, vanzarea unui tablou sau montarea unui tavan fals va genera vanzari ulterioare pe toata perioada cat aceste produse vor decora casele respective. Acest lucru va fi posibil deoarece clientii dumneavoastra se vor lauda cu produsele speciale care le lumineaza in mod placut serile si noptile. Vor avea in vizita de-a lungul timpului vecini, prieteni, neamuri, colegi de munca si cu siguranta vor fi intrebati "de unde le-ati luat? cine vi le-a montat?" . In plus, inchipuiti-va ca cele doua produse sunt pentru copii. Copiii au zile de nastere unde invita alti copii (cu parintii dupa ei) si ca asemeni oamenilor mari si ei se vor lauda.

 

12. Unde comand produsele pe care le voi comercializa?  Puteti asigura orice cantitate solicitata?

Veti comanda produsele Masterfrancizatului din tara dumneavoastra. Acesta are in permanenta un stoc de siguranta pentru a putea livra integral comenzile. In aceste conditii va recomandam realizarea unui stoc minim care sa cuprinda careva bucati din fiecare reper. In mod normal livrarea unei comenzi catre dumneavoastra poate dura intre 2-7 zile.


13. Am nevoie de un depozit, de masini? Cati angajati imi trebuie pentru inceput?

In functie de resursele financiare de care dispuneti puteti alege mai multe cai de dezvoltare. In anumite momente puteti fi mai eficient dumneavoastra, avand ca logistica un catalog si un produs decat o echipa structurata de agenti de vanzari. In perioada training-ului specialistii nostri va vor oferi solutiile care vi se potrivesc.


14. Am vazut ca sunt multe servicii speciale pe care le voi putea asigura. Cum si cand voi invata tot ce trebuie facut?

Fiind o afacere in permanenta evolutie, trainingul depaseste limita primei luni in care va veti acomoda cu metodele operationale specifice, desfasurandu-se astfel pe toata durata contractului. Pentru exemplificare o sa luam un exemplu din zona serviciilor speciale: Startonight Special Decor - amenajarea unui club. La o astfel de solicitare veti fi sprijinit atat de catre echipa noastra tehnica pentru executie, cat si de echipa de creatie pentru design. La primele lucrari de acest fel veti fi asistat de unul din specialistii nostri pentru realizarea acestui tip de decor. Veti primi suport si in realizarea ofertei pentru client precum si modalitatatea de abordare a acestuia. Pot fi efectuate, dupa caz, simulari ale lucrarii inainte si dupa, atat cu tehnologie 2 D cat si 3 D.


15. Cine se ocupa de transport?

Transportul de la Masterfrancizat la Francizati este ordonat si suportat de catre cei din urma. Transportul de la Francizat catre Dealeri este ordonat si suportat de cei din urma.


16. Care este pretul meu de achizitie si care sunt preturile cu care vand eu catre dealeri?

Pentru a obtine Oferta Startonight  completati Formularul de Francizat, completand cu "DA" sectiunea "Vreau sa primesc Oferta Startonight pe mail". Adaosul dumneavoastra comercial va fi diferit in functie de cui veti vinde. Daca veti vinde Dealerului veti avea un adaos de 22% iar daca veti vinde direct veti avea un adaos de 67%.


17. Ce obtin odata cu achizitionarea francizei Startonight?

Unul din principiile referitoare la sistemul de franciza Startonight este acela ca din orice taxa franciza achitata Francizatul primeste marfa si materiale publicitare la alegere in procent de 25%. In plus va oferim si suport, simplitate, asistenta, know - how complet, originalitate, dreptul de a produce,  sustinere in promovare, notorietate, training specializat precum si produse si servicii unice la nivel mondial, fara concurenta.


18. Cum se calculeaza taxa de franciza pentru un teritoriu, oras?

Taxa de franciza este raportata tot la numarul de locuitori, fiind de 10.000 euro / 300.000 locuitori. Daca un oras are 1 milion de locuitori taxa va fi de 20.000 euro (deoarece am aplicat si aici principiul "a doua franciza este jumatate").


19. Am vazut ca exista doua site-uri Startonight si Startoshop. Care este rolul acestora?

Startonight-ul este site-ul de prezentare generala a brandului, a conceptului iar Startoshop-ul este site-ul de vanzare online, cu preturile de vanzare pentru clientul final in fiecare tara. Acesta este promovat atat de Masterfrancizat cat si de Francizat. Masterfrancizatul nu vinde direct ci doar prin Francizati sau Dealeri. Comenzile primite la nivel central sunt distribuite catre Francizati spre a fi livrate.


20. Exista acelasi pret de vanzare pentru toata tara?

Da, un client va plati acelasi pret de oriunde ar cumpara intr-o tara. Puteti insa sa acordati discount-uri in functie de cantitatea comandata.


21. Care este diferenta intre Francizat si Dealer?

Intr-un anumite teritoriu, oras, poate exista un singur Francizat care poate avea, la randul lui, mai multe contracte cu diversi colaboratori (Dealeri) . Adaosul unui Francizat este de 67 % iar al unui Dealer 37 %, ambii vanzand cu acelasi pret in piata (cel de pe Startoshop). Francizatul beneficiaza de solutiile Startonight si poate presta toate serviciile speciale prezente si viitoare ale companiei. Dealerul poate gasi clienti pentru prestarea acestora insa vanzarea va fi efectuata de catre Francizat.


22. De unde am garantia ca nu va vinde si alt Francizat sau Dealer in teritoriul meu?

Fiecare Masterfrancizat, Francizat sau Dealer are o zona clara de activitate. In conditiile in care isi depaseste aceasta zona risca sa isi piarda dreptul contractual de Franciza sau distributie, in conditiile in care acest lucru este demonstrat.


23. Ce suport ofera Startonight Francizatilor pentru promovare?
   

Pe langa asistarea in amenajarea de showroom-uri,suport in stabilirea strategiei de implementare a marketingului local, Startonight ofera francizatilor sai, in marfa, 50% din cheltuielile de publicitate ale acestora in teritoriu (campanii locale TV, radio..) efectuate in acord cu politica brandului.


24. Cine sunt competitorii companiei Startonight? De ce sa achizitionez o franciza Startonight?
    
Compania  Startonight ofera spre comercializare produse inovative, unice la nivel mondial si prin urmare nu are concurenta. Inainte de semnarea oricarui contract de franciza, va sfatuim sa faceti o cercetare pe piata in care veti activa, in vederea identificarii de produse similare, concurente. In cazul in care exista asa ceva ei sunt rugati sa aduca acel produs pentru a il compara in conditii de incarcare identice si pentru a putea astfel studia concurenta.

 

 

                        "Nu este raspunsul cel care lumineaza, ci intrebarea."  Eugen Ionescu